Zpět na všechny články

Nosková po finále: Všechno na mě dolehlo, dnešek byl hodně rozházený

7. srpna 2023

Ani ve druhém finále na elitním okruhu se Linda Nosková nedočkala trofeje. Osmnáctiletá Češka hledala před domácím publikem na Livesport Prague Open marně recept na houževnatou Japonku Nao Hibinovou, které pomalejší podmínky na pražské Spartě dokonale seděly. Nosková se musela smířit s bolestivou porážkou 4:6 a 1:6. „Byly i slzy. Prohrát ve finále je vždy těžké,“ přiznala talentovaná Češka.

Do finále jste vstoupila třemi získanými gemy, pak ale začala dominovat soupeřka. Co se stalo?
Přijde mi, že to na mě všechno trochu dolehlo. Roli hrálo i to, že jsem včera nevěděla, s kým budu hrát finále. Také počasí nebylo úplně nejpříjemnější. Ještě foukal vítr, který nemám v lásce. Začala jsem fajn, ale poté jsem se zastavila. Soupeřka začala hrát trochu nepříjemně a já jsem do toho furt chodila i přes ten vítr. Netrefovala jsem místa, která jsem chtěla a která bych normálně trefovala.

Hibinová absolvovala před vaším utkáním ještě kratičkou dohrávku semifinále. Mohlo jí to pomoci?
Rozhodně už přišla rozehraná. Hrála patnáct minut předtím. Je možné, že měla trochu větší přípravu než já. Ale stejně jsem to byla já, kdo začal líp, takže potom to byla spíše má chyba.

Jakou roli hrál vítr, který byl silnější než v předchozích dnech?
Nedokázala jsem se s tím celý zápas vyrovnat. Soupeřka měla vhodnější hru do větru. Spoustu chyb jsem si udělala sama a spoustu možností třeba v prvním setu jsem měla. Bylo to 3:2, měla jsem nahraný míček, ten gem jsem potom prohrála na 3:3. Kdybych v prvním setu vyhrála pár míčků, mohlo to úplně změnit celý zápas.

Čeká vás teď bleskový přesun na turnaj do Montréalu, nebo prestižní tisícovku vynecháte?
Už včera jsme to (s trenéry) odpískali, že to nemá cenu. Chtěla bych jet na takový velký turnaj připravená, a ne tam přijet a jít hrát rovnou z letadla. To by bylo dost těžké, takže jsme to nechali. Pojedu až do Cincinnati.

Máte pro Cincinnati a následné US Open konkrétní cíle?
Každý přijíždí na turnaj s tím, že chce uhrát co nejlepší výsledek. Já nejsem jiná. Ale musím mít vedle sebevědomí i úctu k soupeřkám a turnaji. Nesmím si připadat, že jsem už jasná vítězka. To je někdy těžké seskupit a dát dohromady.

A s čím byste byla spokojená do konce sezony?
Chtěla bych upevnit žebříček a neskákat tak moc nahoru a dolů, nedostat se zase na nějaké to sedmdesáté místo. Chtěla bych být aspoň kolem té padesátky. Ale není to můj hlavní cíl, teď se úplně nesoustředím na žebříček. Hlavně ať vylepším svůj tenis, pak přijdou výsledky samy.

Foto: Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports