Zpět na všechny články

Hibinová získala titul ve dvouhře i ve čtyřhře

7. srpna 2023

Ženský podnik Livesport Prague Open zná po deštivém víkendu svou šampionku. Je jí osmadvacetiletá Japonka Nao Hibinová, jež po pondělní semifinálové dohrávce s Rumunkou Cristianovou (6:4, 6:7, 6:3) zvládla i následné finále proti favorizované Lindě Noskové. O deset let mladší turnajovou čtyřku přehrála 6:4, 6:1 a dokráčela si na Spartě z pozice šťastné poražené z kvalifikace pro třetí kariérní titul. Mladá Češka si na svůj premiérový vavřín musí naopak počkat. Hibinová posléze zkompletovala vítězný double díky triumfu ve čtyřhře po boku Gruzínky Oxany Kalašnikovové.

Nosková v Praze na premiérový titul nedosáhla
Linda Nosková (71.) ve svém druhém kariérním finále na okruhu WTA premiérový titul nezískala. V rozhodujícím klání Livesport Prague Open podlehla nasazená čtyřka 4:6 a 1:6 Nao Hibinové (136.) z Japonska, jež se do hlavní soutěže dostala až jako šťastná poražená z kvalifikace.

Osmnáctiletá Češka přitom vstoupila do utkání povedeně, když vzala o deset let starší protivnici hned její první servis a rychle utekla do náskoku 3:0, následující tři gemy ale patřily houževnaté Asiatce, která nakonec celou úvodní sadu dokázala otočit.

Ve druhém dějství, které bylo za stavu 4:1 vinou dešťové přeháňky přibližně na půl hodiny přerušeno, uhrála vsetínská rodačka už jen jeden gem. Hibinová slaví na elitním okruhu celkově třetí trofej.

„Soupeřka začala hrát trochu nepříjemně a já jsem do toho furt chodila i přes ten vítr. Netrefovala jsem místa, která jsem chtěla a která bych normálně trefovala. Tam jsem začala mít problém,“ litovala finalistka Nosková.

Hibinová zvládla semifinálovou dohrávku
Linda Nosková (71.) si o premiérový titul z okruhu WTA zahraje na Livesport Prague Open proti Nao Hibinové (136.). Japonka, jež se na Spartě dostala do hlavní soutěže coby šťastná poražená z kvalifikace, zvládla třikrát přerušenou semifinálovou dohrávku proti Jaqueline Cristianové (122.). Na Rumunku vyzrála i podruhé v sezoně, a sice po setech 6:4, 6:7(2) a 6:3.

Livesport Prague Open (ženy, CZE, 259 303 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
Nao Hibinová (JPN, 136.) – LINDA NOSKOVÁ (71.) 6:4, 6:1

Semifinále dvouhry
Jaqueline Cristianová (ROU, 122.) – Nao Hibinová (JPN, 136.) 4:6, 7:6(2), 3:6

Finále čtyřhry
Hibinová (JPN), Kalašnikovová (GEO) – Gleasonová (USA), Lechemiaová (FRA) 6:7(7), 7:5, 10:3

Foto: Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports