Zpět na všechny články

Nosková prolétla do finále! Soupeřku se dozví až v pondělí

6. srpna 2023

Linda Nosková se na pražském turnaji dostala do výborné formy, což potvrdila i v semifinále. Osmnáctiletá česká tenistka na Livesport Prague Open deklasovala německou kvalifikantku Tamaru Korpatschovou, které povolila jen dva gemy. Nosková se tak může těšit na pondělní finále proti vítězce zápasu mezi Jaqueline Cristianovou a Nao Hibinovou. Tento zápas byl několikrát kvůli dešti přerušen a nakonec byl za stavu 4:6, 7:6 a 2:5 (15:15) odložen. Dohrávat se bude v pondělí od 10:00 na centrkurtu.

Vyjádření organizátorů k pondělnímu programu
V 10:00, pokud počasí dovolí, začne dohrávka semifinále (Cristianová vs. Hibinová) na centrkurtu. Finále singlu začne nejdříve v 10:30 na centrkurtu. Poté bude následovat ceremoniál a 30 minut po jeho skončení začne finále deblu, taktéž na centrkurtu.

Nosková si v Praze zahraje o titul
Lindě Noskové (71.), která si musela na své semifinálové utkání kvůli dešti počkat až do nedělního odpoledne, se povedlo po suverénním výkonu proletět do finále. V utkání s německou kvalifikantkou Tamarou Korpatschovou (99.) dominovala a zvítězila za pouhých 65 minut 6:1, 6:1.

Česká hráčka, jež si v utkání pomohla 25 vítěznými údery, vstoupila do zápasu dvěma brejky a rychle vedla 3:0. Pak sice začala Korpatschová trochu kousat a rovněž se prosadila na returnu, ale Noskové se povedlo změnit rytmus a tempo hry, díky čemuž sebrala soupeřce opět vítr z plachet.

Poté, co ukořistila úvodní dějství, se blýskla ve druhém setu ziskem pěti her v řadě, čímž zápas nakonec také zakončila.

„Od té doby, co jsem tady čekala, jsem musela být připravená, že se začne hrát v podstatě kdykoliv. Vždycky se to o hodinu posouvalo, takže jsem tu musela čekat celý den. Bylo to vyčerpávající, ale podařilo se mi hrát jako předevčírem ve čtvrtfinále,“ hodnotila v rozhovoru na kurtu Nosková.

„Snažila jsem se vrátit hodně míčků zpět. Využila jsem každou šanci na vítězný úder. Šla jsem si za tím a to je moje hra,“ doplnila čerstvá finalistka.

Livesport Prague Open (ženy, CZE, 259 303 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
Jaqueline Cristianová (ROU, 122.) – Nao Hibinová (JPN, 136.) 4:6, 7:6(2), 2:5 15:15x dohrávka 7. 8., 10:00
LINDA NOSKOVÁ (71.) – Tamara Korpatschová (GER, 99.) 6:1, 6:1

Finále čtyřhry
Hibinová (JPN), Kalašnikovová (GEO) – Gleasonová (USA), Lechemiová (FRA) odloženo na 7. 8.

Foto: Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports