Zpět na všechny články

Divákům patří velký dík, na finále s Terkou se moc těším, hlásí Krejčíková

17. července 2021

Přání pořadatelů i fanoušků bylo vyslyšeno! Nedělní finálový duel na Livesport Prague Open nabídne české derby, které obstarají světová třináctka Barbora Krejčíková a rozjetá Tereza Martincová. Pětadvacetiletá Krejčíková do letoška absolvovala pouze jediné singlové finále na okruhu WTA, v sezóně 2021 už přidala další čtyři! „Poslouchá se to nádherně. Kdyby mi to někdo řekl vloni, nevěřila bych tomu,“ uvedla po zvládnutém semifinále proti Sin-jü Wang (6:1, 6:2) nadšená Krejčíková.

Finále v Dubaji a tituly ze Štrasburku a Roland Garros už má letos na kontě Barbora Krejčíková, která si na domácím turnaji WTA v Praze zahraje počtvrté v této sezóně o trofej ve dvouhře.

„Mám obrovskou radost z toho, jak se mi daří. Dokážu bojovat, i když je to náročné. Ani jsem nečekala, že to v sobě mám,“ nechala se slyšet Krejčíková, která zvítězila v devatenácti ze svých posledních dvaceti zápasů!

Poslední čtyři „zářezy“ na raketě přidala na dvorcích v areálu TK Sparta Praha, kde ji z tribun při každém klání povzbuzují stovky českých fanoušků. 

„Lidé se na nás těšili a moc nám fandí. Každý den je vyprodáno, diváci chodí a snaží se nás posouvat turnajem dále. Velký dík patří hlavně jim, bez nich by to bylo smutné,“ ví moc dobře grandslamová šampionka ve dvouhře, čtyřhře i mixu.

Závěrečnou výzvou v jejím tažení letošním vydáním Livesport Prague Open bude jiná Češka Tereza Martincová, která se do finále na okruhu WTA probojovala poprvé v kariéře.

„Moc se těším. S Terkou se známe. Poslední dobou měla dobré výsledky, takže očekávám, že to bude hodně náročné. Je super, že pohár zůstane doma. Už samotné finále je pro mě velkým úspěchem. Je to skvělá příprava na nadcházející týden,“ doplnila Krejčíková, kterou čeká od 24. července olympijský turnaj v Tokiu.

Foto: TK SPARTA PRAHA/Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports