Zpět na všechny články

Kvalifikační boje v plném proudu

10. července 2021

Na kurtech pražské Sparty se rozehrály kvalifikační zápasy do hlavní soutěže Livesport Prague Open. Po více než dvou letech se do areálu ve Stromovce dostali i diváci, kteří vytvořili skvělou atmosféru. První den bylo v akci všech osm českých hráček. Jmenovitě Dominika Šalková, Patricie Kubíková, Tereza Valentová, Linda Klimovičová, Denisa Hindová, Barbora Miklová, Barbora Palicová a Miriam Kolodziejová. Do finále kvalifikace postoupila jen Tereza Valentová, které již před utkáním vzdala Britka Murrayová.

Ve 13 hodin proběhl na terase s výhledem na Pražský hrad los hlavní soutěže. Spolu s ředitelem turnaje Davidem Trundou a zástupkyní WTA Martinou Lutkovou se ho účastnila i držitelka divoké karty, sparťanská tenisová naděje Lucie Havlíčková. Ta měla vůbec poprvé v kariéře možnost losovat pavouka tak významného turnaje pod hlavičkou WTA.

Los přiřkl dvojnásobné wimbledonské vítězce Petře Kvitové a čerstvé vítězce Roland Garros Barboře Krejčíkové v prvním kole vítězky kvalifikace, které vzejdou z nedělních finále. Na kvalifikantky narazí i turnajová trojka Markéta Vondroušová a nasazená pětka Kateřina Siniaková. Marie Bouzková si zahraje proti Australance Sandersové, divoká karta Havlíčková vyzve Elenu-Gabrielu Ruseovou z Rumunska.

Kromě kvalifikace na soutěžních dvorcích se na těch tréninkových v Tenisové akademii Sparta připravovaly hráčky, které se divákům představí až v pondělním hlavním programu. Dopoledne trénovala Markéta Vondroušová či Lucie Havlíčková. Společně si zahrály i Lucie Hradecká a Marie Bouzková. Letošní vítězky čtyřhry v Birminghamu se bok po boku představí ve čtyřhře i před domácími fanoušky.

foto: TK SPARTA PRAHA/Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports