Zpět na všechny články

Pražský maják svítí do světa sportu

6. září 2020

Dnes skončil v České republice v areálu TK Sparta Praha druhý tenisový turnaj WTA během tří týdnů. Oba turnaje se odehrávaly v mimořádné době, kdy se sportovní svět pomalu zvedá a rozebíhá po přestávce zaviněné koronavirovou pandemií.

Je mi ctí, že mohu, stejně jako před 14 dny, upřímně poděkovat všem aktérům turnaje. A to nejen za činnosti, za které obyčejně turnajoví ředitelé děkují. I tentokrát chci speciálně a hluboce poděkovat všem aktérům, a hráčkám na prvním místě, za trpělivost a disciplinovanost, s jakou dodržovali všechna mimořádná a velmi přísná anticovidová opatření. Potvrdilo se nám, že osobní odpovědnost, přísná organizace a mimořádná disciplinovanost všech je cesta, která vede k restartu sportovní života a k možnosti opět pořádat velké sportovní akce.

Turnaj TK Sparta Prague Open 2020 WTA 125 byl největší tenisovou akcí, která se kdy na území České republiky konala. Bylo pro nás velkou ctí hostit projekt, který nahradil kvalifikaci legendárního US Open. Přeji si, aby se příští rok odehrály všechny turnaje tak, jak jsme po léta zvyklí, a tady v Praze na Spartě jsme se sešli bez roušek v roce 2021.

Přeji všem hráčkám úspěšné a bezpečné pokračování sezóny a jsem hrdý na to, že pražské turnaje pomohly při osvětlení dráhy k návratu světového sportu do tradičních kolejí. Když jsem před 14 dny psal o majáku, který vysílá světelné signály, přál jsem si, aby se staly součástí stále silnějšího proudu jasného světla. I po tomto turnaji se nám všem toto přání plní.

Děkuji všem, díky kterým se tak stalo, zdravíme do New Yorku a přejeme nejen pro dnešek hodně štěstí.

David Trunda, ředitel turnaje

Autor: eSports