Zpět na všechny články

Kučová slaví největší titul kariéry

6. září 2020

Slovenka Kristína Kučová dotáhla své působení na TK Sparta Prague Open až k zisku premiérového titulu na okruhu WTA! Ve finále proti nasazené dvojce Elisabettě Cocciarettové zvítězila 6:4, 6:3 a dosáhla největšího úspěchu v kariéře.

Kučová nevstupovala do utkání jako favoritka, tou byla Italka Cocciarettová, jež rovněž bojovala o největší titul kariéry. Druhá nasazená ale nakonec recept na rozjetou Slovenku, jež si na turnaji připsala i skalp supertalentované Clary Tausonové, nenašla.

Kučová v prvním setu dokázala uhájit všechny své servisy a na returnu poté udeřila v deváté hře, kdy Cocciaretové prorazila podání. Úvodní dějství následně bez problémů dopodávala.

Do druhé sady vletěla Slovenka rychlým brejkem hned v prvním gemu. Cocciarettová sice ještě zabojovala a srovnala na 2:2, ale hned v páté hře opět prohrála své podání a z této ztráty se už nevymanila. Kučová navíc zápas zakončila dalším brejkem v devátém gemu.

Třicetiletá Kučová získá za prvenství v Praze šek v hodnotě 48 tisíc dolarů (v přepočtu přes milion korun) a navíc 160 bodů do žebříčku WTA. Díky nim si polepší o 41 příček a vyhoupne se na 132. místo světa.

Finále dvouhry
Kristína Kučová (SVK, 173.) – Elisabetta Cocciarettová (ITA, 144.) 6:4, 6:3
Finále čtyřhry
Marozavová (BLR), Mituová (ROU) – Gatto-Monticoneová (ITA), Podoroská (ARG) 6:4, 6:4

Autor: eSports