Zpět na všechny články

Ve hře jedenáct Češek. Na koho narazí?

28. srpna 2020

Taková akce tu ještě nebyla. Největší tenisový turnaj, který se kdy v Česku konal, započne už o tomto víkendu. Prague Open, které disponuje dotací 3 125 000 dolarů, zná los prvního kola. A nutno říct, že české zastoupení rozhodně v něm nebude malé.

Na turnaji, který je náhradou za zrušenou kvalifikaci na US Open, se představí v singlové části pavouka hned 128 tenistek z celého světa. Mezi nimi uvidíme i jedenáct českých reprezentantek, které se budou snažit v nabité konkurenci pozvednout tuzemské barvy co nejvýše.

Tři české tenistky, které se do turnaje dostaly i bez divokých karet, čekají poněkud různorodé zápasy. Nejtěžší výzva čeká Jesiku Malečkovou, ta totiž narazí na nasazenou čtyřku, Švýcarku Kungovou (148.). Té se v Praze daří, vždyť před dvěma týdny tu prošla z kvalifikace až do osmifinále.

K Denise Šátralové a Miriam Kolodziejové byl los přívětivější. První jmenovaná narazí na Němku Gerlachovou (238.), třiadvacetiletá Češka pak na Eraydinovou (430.) z Turecka.

Pokud jde o divoké karty, tak nejtvrdší oříšek má před sebou Darja Viďmanová. Tu čeká Argentinka Podoroská (165.), dvanáctá nasazená hráčka.

Barbora Palicová narazí na Britku Jonesovou, Kristýnu Lavičkovou pak čeká Slovenka Šramková. Lucie Havlíčková sehraje první kolo proti Bhatiaové (345.) z Indie, Sára Bejlek vyzve Chwalinskou (226.) z Polska.

Jednoduchý úkol nečeká ani Lindu Noskovou, které los přiřkl egyptskou reprezentantku Sherifovou (170.). Linda Fruhvirtová potká talentovanou Dánku Tausonovou (212.), jež ve svých sedmnácti letech atakuje nejlepší dvoustovku světového žebříčku. Seznam českých hráček uzavírá Nikola Bartůňková, kterou čeká souboj s Chorvatkou Lukasovou (261.).

Turnaj v českém hlavním městě začne 29. srpna a vyvrcholí 6. září. Hrát se bude bez diváků, a to na kurtech na pražské Spartě a Štvanici.

Autor: eSports