Zpět na všechny články

Hradecká s Plíškovou: Je skvělé vyhrát domácí turnaj

16. srpna 2020

Český tenis na turnaji WTA v Praze nezůstal letos bez domácího úspěchu. Postaraly se o něj Lucie Hradecká s Kristýnou Plíškovou, které ve finálovém utkání porazily Rumunky Niculescuovou a Olaruovou 6:2, 6:2 a vybojovaly první společný titul.

„Ani jsem nedoufala, že bychom tu mohly zvítězit,“ smála se Plíšková na tiskové konferenci. Deblový úspěch zcela vymazal z její hlavy, alespoň na chvilku, její trable se zády. „Domluva byla taková, že zkusíme odehrát jeden nebo dva zápasy a uvidíme. Ozývaly se i moje záda, které ani teď nejsou úplně skvělé, takže to dopadlo nejlépe, jak mohlo,“ cítila spokojenost česká tenistka.

„Je hezké po takové době být zpátky na kurtu, hrát finále a vyhrát,“ řekla její parťačka Hradecká s tím, že turnajový kolotoč jí po měsících tréninku znovu nabil energií. „Každý vyhraný turnaj se počítá.“

Finále, ve kterém české hráčky kurtu dominovaly, se neobešlo bez šrámů. Kromě bolavých zad Plíškové si prožila nepříjemné chvilky i Hradecká, jež v závěru utkání pocítila píchnutí v noze.

„Bylo to zase na tu mou levou nohu, takový protipohyb,“ vysvětlovala Hradecká. „Občas se mi stává, že cítím, jak když jdou kosti na sebe. Ale dobré, spíš jsem se lekla. Je to takové nepříjemné, protože mám vždy všechna zranění na levé noze, takže na to je člověk trochu opatrnější.“

První turnaj, první triumf
Obě tenistky jsou ve čtyřhře hodně zkušené. Na jedné straně kurtu se ovšem potkaly poprvé a hned z toho bylo velké vítězství. Při cestě za triumfem navíc přišly jen o jeden set v semifinále.

„S Luckou jsem hrála poprvé a myslím, že jsme hrály jsme skvěle. Jsem ráda, že máme titul a ještě k tomu z Prahy,“ uvedla Plíšková, která se sice specializuje na dvouhru, ale dovedla by si představit další souhru s Hradeckou.

„Nebráním se tomu. Extra nějak debly nepreferuji a někdy je to se singlem těžké skloubit. Určitě, pokud Lucka bude chtít, tak bych si ráda nějaký turnaj zahrála,“ podotkla.

„Když bude zase někdy příležitost si spolu zahrát, tak určitě nejsem proti,“ přitakala Hradecká. „S Kristýnou je na kurtu pohoda, člověk se nestresuje. Už mám pár zápasů a turnajů za sebou, tak jsem si řekla, že po návratu si to budu na kurtu hlavně užívat, a když se prohraje, tak se prohraje. Ale myslím, že když člověk zůstane pozitivní, tak tomu bude spíš naopak.“

Cesta do Ameriky chvíli počká
Po skončení pražského turnaje, který české hráčky okořenily ziskem titulu, už obě myslí na své další plány. V nich momentálně převažuje cesta do Ameriky s vrcholem v podobě US Open.

Kristýna si před odletem ovšem dá krátkou pauzu kvůli regeneraci zad. „Zkusím si dát alespoň dva dny volno. Nemyslím si, že by to bylo na nějaký delší čas. Doufám, že dva, tři dny maximálně, mi pomohou a budu moci se připravit na beton,“ řekla ke svým dalším plánům.

Plíšková se zároveň rozhodla, že neabsolvuje generálku na US Open a odcestuje až na samotný grandslam „Kvůli zádům jsem se tam rozhodla nehrát. Myslím, že člověk by se měl připravit co nejlépe na US Open a neriskovat kvůli jednomu či dvěma zápasům,“ dodala.

Do Ameriky odcestuje i Hradecká. Ta by se měla představit na obou turnajích v New Yorku. „Doufám, že tam přiletím zdravá,“ smála se zkušená česká deblistka.

Autor: eSports