Zpět na všechny články

Halepová a Mertensová ve finále

15. srpna 2020

Ženský turnaj WTA Prague Open zná finalistky singlu – staly se jimi Simona Halepová a Elise Mertensová, která přehrála Kristýnu Plíškovou ve dvou vyrovnaných setech. V semifinále deblu neuspělo duo Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková.

Krejčíková se Siniakovou končí v semifinále
Ve Stromovce se mohlo hrát ryze české finále deblu. Avšak první nasazený pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková své krajanky Kristýnu Plíškovou a Lucii Hradeckou nenapodobil.

V sobotním semifinále se Češky dlouho tahaly s rumunským párem Niculescuová, Olaruová, až nakonec prohrály 6:7(4), 7:5 a 5:10 v supertiebreaku. I když byl český pár statisticky lepším týmem na kurtu, rozhodl těsný tiebreak v prvním setu a poté neúspěšný supertiebreak.

Halepová je v Praze ve finále
Simona Halepová dál potvrzuje pozici hlavní favoritky na titul z WTA turnaje Prague Open. Rumunská hvězdy si v sobotním semifinále poradila s krajankou Irinou-Cameliou Beguovou (81.) po hodinu a půl dlouhém zápase a setech 7:6(2) a 6:3. Halepová tak postoupila do nedělního finále, ve kterém se od 12:30 utká s Elise Mertensovou (23.).

I když Halepová v semifinále znovu udělala dost dvojchyb (8) a její servis nebyl stabilní, v rozhodujících chvílích zabrala. Dokázala využít všech šest svých brejkbolů a to na vítězství proti Beguové, která v sobotu dopoledne ještě musela dohrávat čtvrtfinálový zápas, stačilo.

Kr. Plíšková si v Praze finále nezahraje
Kristýna Plíšková na antukovém turnaji WTA Prague Open prohrála v semifinále s třetí nasazenou Elise Mertensovou za necelé dvě hodiny 5:7 a 6:7(4). Česká tenistka v prvním setu dlouho zaostávala o brejk. Po srovnání na 5:5 opět přišla o podání a sadu posléze ztratila. Ve druhém setu si obě tenistky držely servis až do tiebreaku. Plíšková v něm vedla 3:0 a 4:1, favorizovaná Belgičanka ale zvládla nepříznivý stav otočit. K vítězství si pomohla sedmi esy, Češka trefila jen dvě.

„Se zády to není úplně nejlepší. Na začátku jsem si myslela, že budu ráda, když dohraju. Pak jsem se ale uvolnila a rozhýbala. Fyzicky jsem na tom byla dobře, třetí set bych určitě zvládla odehrát,“ prozradila Plíšková, která je se svými výkony v Praze spokojená.

„Vidím na tom spoustu pozitiv. Samozřejmě kdybych pokaždé postoupila do semifinále, bylo by to dobrý. Těším se na beton, antuky teď bylo fakt hodně,“ uzavřela.

Beguová uspěla v dalším maratonu
Irina Beguová porazila v dohrávce čtvrtfinále Saru Sorribesovou Tormovou 6:2, 4:6, 6:2 a v Praze si zahraje semifinále. Utkání bylo v pátek přerušeno zkraje druhého setu.

„Přežívání, to je vhodné slovo,“ neváhala s hodnocením své aktuální situace Beguová. A tato volba slova není překvapivá – vždyť její poslední dva zápasy na turnaji trvaly dohromady více než šest hodin.

Po Leonii Küngové si však poradila i se skvěle bránící Sorribesovou Tormovou. „Nikdy to proti ní není lehké, hrála opravdu dobře, patří jí uznání. Je jako zeď. Když nemáte tolik energie, bolí to. Jsem ráda, že se mi dařilo a že jsem na konci hrála agresivně,“ doplnila spokojená semifinalistka.

Beguová ještě dnes vyzve v duelu o finále svou krajanku Simonu Halepovou, která je turnajovou jedničkou.

Čtvrtfinále dvouhry
Irina Beguová (ROU, 82.) – Sara Sorribesová Tormová (ESP, 84.) 6:2, 4:6, 6:2

Semifinále dvouhry
Elise Mertensová (BEL, 23.) [3] – KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (69.) 7:5, 7:6(4)
Simona Halepová (ROU, 2.) [1] – Irina Beguová (ROU, 82.) 7:6(2), 6:3

Semifinále čtyřhry
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ [1] Niculescuová, Olaruová (obě ROU) [4] 6:7(4), 7:5, 5:10

Foto: TK SPARTA PRAHA/Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports