Zpět na všechny články

Za oponou: Rakety jdou na dračku a unikátní kulisa

11. srpna 2020

V úterý 11. srpna došlo v areálu na očekávané zápasy v rámci prvního kola hlavní soutěže dvouhry. Turnajová jednička Simona Halepová po velké bitvě porazila ve třech setech Slovinku Polonu Hercogovou, vedlo se i Češkám Barboře Krejčíkové a Kristýně Plíškové. Na druhou stranu svůj den neměla Barbora Strýcová , která podlehla Španělce Sara Sorribes Tormové ve dvou setech. Svůj první turnaj pod hlavičkou WTA, byť zakončený prohrou, absolvovala mladinká Linda Fruhvirtová.

Prague Open 2020 bohužel přišlo o jednu z účastnic hlavní soutěže, francouzská tenistka Fiona Ferrová se jako čerstvá vítězka turnaje WTA v Palermu měla zúčastnit i Prague Open 2020. Do Prahy sice dorazila, záhy se ale osobně omluvila řediteli podniku Davidu Trundovi, že do hlavní soutěže nakonec nenastoupí kvůli zraněnému žebru.

Kromě aktivity na kurtech je v zázemí TK Sparta Praha hojně využívána i posilovna. Nejčastěji do ní chodí španělské hráčky a také Slovinka Polona Hercogová. Ta sice v prvním kole nestačila na nasazenou jedničku Halepovou, ale v zápase, který trval přes dvě a půl hodiny, Rumunku pořádně potrápila. Ačkoliv je turnaj bez diváků, přece jen Halepová nehrála svůj první zápas v Praze osamocená. Nečekanou kulisu jí kromě členů jejího týmu vytvořily i soupeřky, které excelentní výměny a vítězné míče Rumunky oceňovaly hlasitým potleskem. To se běžně při turnajích, natož na úrovni WTA nestává, o to sympatičtěji tato kulisa v neobvyklých podmínkách vyznívá.

A zajímá vás, které hráčky si do dnešního dne nechaly vyplést nejvíce raket? Jsou to Tamara Korpatschová z Německa a Lesja Curenková z Ukrajiny, obě jich mají shodně hned 16! Jen o jednu méně jich má Polona Hercogová. Ostatní hráčky si přitom průměrně nechaly vyplést čtyři až pět raket.

Poprvé se v roli trenérky představila bývalá česká tenistka Lucie Šafářová, která koučovala Rusku Anastazii Pavljučenkovou. Aby dostála zodpovědně své role a věnovala dostatek času své svěřenkyni, dorazil do areálu TK Sparta Praha její partner hokejista Tomáš Plekanec, aby pohlídal dcerku Leontýnku. Šafářová se zároveň ujala role online průvodkyně a s kamerou za zády procházela útrobami areálu TK Sparta Praha. Fanouškům tak na dálku ukázala prostory, kde se hráčky i organizátoři pohybují a do kterých se běžně divák nepodívá.

Foto: TK SPARTA PRAHA/Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports