Zpět na všechny články

Se Simonou jsem si vždy chtěla zahrát, říká Strýcová

9. srpna 2020

Dvojice tvořena z loňských vítězek Wimbledonu. Simonu Halepovou a Barboru Strýcovou čeká zajímavá zkušenost, kterou představuje společná čtyřhra na turnaji WTA v Praze. Kdo s tím nápadem vlastně přišel?

„Zeptala jsem se Simony, jestli si nechce zahrát v Praze společně debla. Ona na to: ‚Chtěla jsem se tě zeptat na to samé! Ale předběhla jsi mě.‘ To bylo super,“ líčí Barbora Strýcová domluvu s Rumunkou Halepovou.

A dvojice to bude opravdu hvězdná. Vždyť obě hráčky zvítězily na loňském Wimbledonu. Halepová v singlu, Strýcová ve čtyřhře, když travnatý grandslam ovládla společně s Tchajwankou Su-wej Sie.

„Vždy jsem chtěla si s ní zahrát. Je to tenistka, kterou obdivuji,“ svěřila se během distanční tiskové konference česká nasazená jednička. Jistě už vyhlíží pondělí, kdy se uskuteční první kolo čtyřhry.

Jak vlastně prožívá česká hráčka přísná opatření, která na turnaji Prague Open panují? „Jinde než doma nebo na tenise být nemohu. Musíme nosit roušky, jsme testovány, ale s tím se muselo počítat,“ říká.

O to víc se čtyřiatřicetiletá Strýcová nemůže dočkat na kurt. „Moc se těším, přeci jen je to už nějaká doba od chvíle, kdy jsem hrála poslední ostrý zápas,“ nechala se slyšet.

V prvním kole narazí na Španělku Saru Sorribesovou Tormovou, 83. hráčku žebříčku WTA. Utkání je naplánováno na pondělí, čas ještě bude upřesněn.

Foto: TK SPARTA PRAHA/Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports