Zpět na všechny články

Za oponou: Halepová? Žádné hvězdné manýry

8. srpna 2020

Kurty TK Sparta Praha se během soboty hemžily hráčkami. Kromě tréninků už totiž odstartovaly i první kvalifikační zápasy na Prague Open 2020. Ve 12:30 hodin pak byl rozlosován i hlavní pavouk soutěže.

Krátce po 9. hodině dorazila do areálu TK Sparta Praha Simona Halepová spolu s trenérem a masérem. Žádné hvězdné manýry ale nečekejte. U každých otevřených dveří, které míjela, zpomalila a ačkoliv nikoho z přítomných neznala, všem zamávala a řekla „Hi“. I s ostatními hráčkami se zjevně ráda viděla a ony s ní. Svačily, pily kávičku a probíraly novinky.

Na terase se u oběda potkaly a fotily i vysmáté deblové parťačky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. Je zřejmé, že ačkoliv se turnaj koná v přísných podmínkách, dobrá nálada je zde viditelná i pod rouškami na obličeji.

Turnaj Prague Open 2020 se koná na základě rozhodnutí WTA bez diváků. Ovšem pouze na tribunách. Organizátoři totiž fanouškům díky online kanálům ukáží turnaj mnohem detailněji a nabídnou na dálku pohled i tam, kam se běžný divák jinak nepodívá. I samotné hráčky jsou nadšené, že budou s fanoušky v mnohem intenzivnějším kontaktu. Samy je provedou zákulisím areálu i celého turnaje a jsou připraveny odpovídat na jejich dotazy. Jako první se v online zpovědnici ocitla Genie Bouchardová.

V živém vysílání se smála, mávala a zodpovídala zvídané dotazy. Věděli jste třeba, že si před zápasem ráda poslechne hip hop i rap, které ji správně nabudí? Sympatická tenistka dokonce zvládla v češtině i pozdrav „Ahoj, Praha“ a bez mučení přiznala, že si to před živým chatem zkoušela nanečisto.

A jaký je její oblíbený zápas? „Přece ten, co vyhraju“ culila se. Poklonu vysekla i pořadatelům turnaje. „Organizátoři odvádějí skvělou práci, vše je maximálně pod kontrolou a běží hladce. Chci všem poděkovat, že do přípravy turnaje vkládají obrovské úsilí.“ Zodpovědně také přiznala, že procházku Prahou bude muset vzhledem k situaci oželet, i když ji to mrzí. O to raději se sem někdy v budoucnu vrátí. Její největší pozornost v areálu vzbudila místnost označená jako SECRET ROOM. Co se tam skrývá, se můžete dozvědět ze sociálních sítí turnaje.

A zatímco se kanadská hvězda ještě bavila nad došlými dotazy fanoušků, světová dvojka Halepová se potila při tréninku na druhé straně areálu. Podle slov ředitele turnaje Davida Trundy si pochvalovala kvalitu kurtů a neskrývala radost z toho, že je po tolika měsících opět ve víru tenisového dění.

Pro samotného ředitele začal turnaj milým překvapením, kdy mu Barbora Krejčíková přišla osobně poděkovat za udělení divoké karty na Prague Open 2020. „Těší mě, že všichni respektují nezbytná opatření. Nikdo z nich není otrávený, naopak ze všech je cítit radost z toho, že jsou zpět na okruhu. Pro mnohé je to první turnaj po více než pěti měsících,“ pochvaloval si David Trunda.


foto: TK SPARTA PRAHA / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)


foto: TK SPARTA PRAHA / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports