Zpět na všechny články

Šafářová a Matteková-Sandsová obdržely volnou kartu do čtyřhry

7. března 2024

Lucie Šafářová se znovu objeví na elitním tenisovém okruhu! Bývalá světová pětka ve dvouhře a jednička ve čtyřhře prozradila pro CANAL+ Sport, kde působí jako expertka, že se opět představí po boku své americké kamarádky Bethanie Mattekové-Sandsové. Česko-americká dvojice, přezdívaná jako „Bucie“, má díky volné kartě od pořadatelů jistý start na červencovém Livesport Prague Open 2024.

Někdejší výborná tenistka Lucie Šafářová se po ukončení profesionální kariéry v roce 2019 věnuje především rodinnému životu. S nyní už bývalým hokejistou Tomášem Plekancem, za kterého se vdala v září roku 2021, mají čtyřletou dcerku Leontýnku a ročního syna Olivera. 

Že by ale finalistka Roland Garros 2015 ještě ráda oprášila tenisovou raketu, ukázala loni na podzim, kdy odehrála (a vyhrála) singlové utkání na menší akci ITF v Remeši. Tam si chtěla hlavně vyzkoušet čtyřhru se svou neteří Emmou Dvořáčkovou, kvůli pravidlům Mezinárodní tenisové federace o návratové proceduře však na turnaji nemohla pokračovat.

Pro Šafářovou to ale přece jenom nebyl poslední zápas kariéry. S Bethanií Mattekovou-Sandsovou se domluvily, že spolu ještě sehrají několik turnajů na elitní tour. Připomenou tak období své největší slávy, kdy v letech 2015 až 2017 získaly hned pět grandslamových trofejí.

„Chci, aby se náš Team Bucie vrátil na scénu, abychom si užily nějakou legraci a aby mě mé děti viděly v akci při zápasech,“ uvedla sedmatřicetiletá Šafářová v pořadu Advantage Bethanie Mattek-Sands na CANAL+ Sport.

„Nebudeme se upínat k nějakým výsledkům,“ reagovala o rok starší Matteková-Sandsová. „Ale vím, že když se sejdeme, vždycky vznikne spousta energie a zábavy. Když jsme spolu, přináší to světlo do mého života.“

Populární dvojice má už nyní díky volné neboli divoké kartě jistý start na antukovém turnaji Livesport Prague Open v Praze, který se uskuteční od 21. do 26. července v areálu TK Sparta Praha.

„Neváhali jsme ani vteřinu, když se na nás Lucka obrátila s prosbou o divokou kartu,“ řekl Miroslav Malý, ředitel podniku a pořádajícího klubu Sparta Praha. „Úsměvné je, že se na našem turnaji s českými fanoušky loučila. Teď se těším na krásné uvítání, které jí společně přichystáme. Sleduju, jak se u nás na návrat tvrdě připravuje. Je velká profesionálka, a tak jsem přesvědčen, že nás čeká několik parádních zápasů.“

Tým „Bucie“ se v Praze dosud nikdy nepředstavil, pro české fanoušky tedy půjde o velký zážitek. A kam Šafářová s Mattekovou-Sandsovou ještě zamíří? Nabízí se Wimbledon, který jim jako jediný chybí ve sbírce grandslamových trofejí.

„Já ale nemám potřebný ranking, takže bychom musely dostat volnou kartu, což je složité. Uvidíme, jak se to vyvine. A v srpnu bychom rády zkusily nějakou Ameriku,“ doplnila Šafářová.

Foto: Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports