Zpět na všechny články

Zase se budeme usmívat, slibuje duo H+H. Skandovala i dvouletá fanynka

26. července 2022

Pětatřicetiletá Andrea Sestini Hlaváčková si po téměř čtyřech letech zahrála na Spartě soutěžní zápas v deblu. Tečku jím za svou bohatou kariérou někdejší světová trojka neučinila. Spolu s parťačkou a kamarádkou Lucií Hradeckou otočily na centrálním kurtu souboj s krajankami Anastasií Detiuc a Miriam Kolodziejovou. „Začátek byl hrozně slabounký, což se z mé strany asi dalo čekat. Jakmile jsme ale vyhrály pár balonů, začala jsem si zápas užívat. Naštěstí víme, co můžeme jedna od druhé čekat,“ zářila na tiskové konferenci po výhře 5:7, 6:2 a 10:3 Sestini Hlaváčková, kterou z ochozů podporovala i dvouletá dcera Isabella.

Vítězky třinácti deblových titulů, z toho dvou grandslamových, si hned v úvodním gemu na příjmu vynutily shodu, brejk ale přišel až v následující hře. „Byla škoda, že jsme hned v prvním gemu nevyužily brejkbol. Trochu bychom se uklidnily,“ vzpomínala na tiskové konferenci Hradecká.

Manko stříbrných medailistek z Londýna rychle nabobtnalo. „Začátek byl hrozně slabounký, což se z mé strany asi dalo čekat. Za stavu 1:4 jsem byla trochu zoufalá. Jakmile jsme ale vyhrály pár balonů, začala jsem si zápas užívat. Ve vítězství jsem moc nedoufala, Lucka ale podržela úplně sama několik gemů a vrátila nás zpátky do zápasu. I v momentě, kdy jsem hrála úplnou tužku, věděla, jak k zápasu přistupovat. Bylo to celé na ní. Vím, jaký je to pocit, když musíte vyhrát každý balon, protože to vaší parťačce zrovna nejde. Naštěstí víme, co můžeme jedna od druhé čekat,“ chválila parťačku Sestini Hlaváčková.

Obě jmenované srovnaly proti krajankám Detiuc a Kolodziejové na 4:4 a následně odvrátily i setbol. Za stavu 5:6 už ale protivnice skrze rozhodující výměnu celkově třetí možnost na uzavření dějství proměnily.

Sestini Hlaváčkovou s Hradeckou ztracená koncovka neotřásla. Ve druhém setu se rozpomněly na nejlepší společná léta a povolily soupeřkám pouhé dva gemy. „Strašně to z nás spadlo. Uklidnilo se i počasí. Na kurt přišel příjemný chládek a rázem jsme byly takové klidné. Dopadlo to dobře,“ libovala si Sestini Hlaváčková poté, co s Hradeckou dokonaly obrat zápasu skrze rozhodující supertiebreak.


„S Andy to bylo na kurtu super. Zpočátku jsme se obě trochu hledaly, ale nebylo to jen o ní. Já se také necítila,“ přiznala sedmatřicetiletá Hradecká, v současnosti 21. deblistka světového pořadí. „Poté to bylo neskutečné. Je to jako když se dítě naučí jezdit na kole a nezapomene to. Obě víme, jak na co která reaguje, co říct. Takové věci se po letech, které máme spolu odehrané, nezapomínají,“ usmívala se Hradecká.

Společná derniéra populárního páru H+H se tak minimálně o dva dny odložila. „Na druhý zápas posledního turnaje se moc těším. Opět si to užijeme. Ať už to bude ve středu, nebo ve čtvrtek, zase se budeme usmívat,“ avizovala dobře naladěná Hradecká.

„Já bych byla radši za ten čtvrtek. Asi je jasné proč,“ reagovala neméně veselá Sestini Hlaváčková. „Chtěla bych dát tělu odpočinek. V úterý určitě nebudeme trénovat, den proležím u fyzioterapeuta,“ pravila upřímně po bezmála čtyřleté tenisové pauze máma zanedlouho tříleté Isabellky.

„Poprvé mě viděla hrát. Byl to krásný pocit,“ libovala si Sestini Hlaváčková. Nejednou mohla v pondělí z hlediště zaslechnout i dětské skandování „Řvala: Mami, do toho! Od včerejška jsem ji to učila. Bylo to roztomilé,“ rozplývala se bývalá světová trojka ve čtyřhře, kterou z ochozů povzbuzoval i manžel Fabrizio.

Livesport Prague Open (ženy, CZE, 251 750 USD, tvrdý povrch)
1. kolo čtyřhry
HRADECKÁ, SESTINI HLAVÁČKOVÁ – DETIUC, KOLODZIEJOVÁ 5:7, 6:2, 10:3

Foto: LIVESPORT PRAGUE OPEN / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports