Back to all articles

Kr. Plíšková je ve čtvrtfinále, Siniaková neuspěla

12th August 2020

Pátý hrací den Prague Open začal vítěznou jízdou Kristýny Plíškové, která přes Petru Martičovou postoupila do čtvrtfinále. Dohrávku prvního kola nezvládla Kateřina Siniaková, jež ve třetím setu proti Tamaře Zidanšekové neuhrála ani gem. Česká tenistka si poté zlepšila náladu v úspěšné dohrávce čtyřhry po boku Barbory Krejčíkové. Hvězdná deblová dvojice Simona Halepová, Barbora Strýcová končí v úvodním kole.

Kristýna Plíšková postoupila do čtvrtfinále
Kristýna Plíšková vyřadila na turnaji v Praze čtvrtfinalistku loňského Roland Garros Petru Martičovou, když jí v prvním setu za dvacet minut povolila jen jediný gem. Ve druhém dějství byl k vidění jen jeden brejk, když česká tenistka urvala na příjmu maratonský jedenáctý gem. Zápas poté doservírovala.

„Fyzicky jsem se cítila dobře. Nicméně jsem ráda, že utkání nešlo do třetího setu, protože jsem známa tím, že většinou takové zápasy nezvládám,“ uvedla Kristýna Plíšková, jež ve čtvrtfinále narazí na Rumunku Bogdanovou.

Halepová a Strýcová neudržely vedení
Simona Halepová a Barbora Strýcová prohrály v prvním kole Prague Open s ruským párem Kuděrmetovová, Pavljučenkovová 3:6, 6:3 a 8:10. Rumunsko-česká dvojice vedla v supertiebreaku už 7:2, závěr utkání ale patřil Ruskám. Vítězky ve čtvrtfinále vyzvou nejvýše nasazený pár Krejčíková, Siniaková.

Krejčíková a Siniaková v dohrávce dominovaly
Deblová dvojice Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková uspěla v dohrávce úvodního kola Prague Open, když porazila německo-rumunskou dvojici Friedsamová, Paarová 6:4, 3:6 a 10:4. Utkání bylo v pondělí přerušeno po konci druhé sady.

Siniaková dohrávku nezvládla
Kateřina Siniaková středeční dohrávku proti Slovince Zidanšekové nezvládla. Na konci úterka si sice zlepšeným výkonem ve druhém setu vynutila rozhodující dějství, poté byl ale duel pro tmu přerušen a odložen právě na středu, během níž neuhrála královéhradecká tenistka ani jeden gem a schytala od protivnice nepopulárního kanára. Siniaková tak bude v Praze hrát už jen čtyřhru, kde je po boku krajanky Krejčíkové nejvýše nasazenou. Zidanšekovou čeká osmifinále proti Kanaďance Bouchardové.

Malečková s Kolodziejovou končí v prvním kole
Miriam Kolodziejová s Jesikou Malečkovou vstoupily do zápasu velmi špatně, když uhrály v prvním setu s Rosalií Van der Hoekovou a Yaninou Wickmayerovou jen jeden gem, ve druhém dějství se ale karty úplně otočily. Domácí dvojice přestala chybovat a aktivní hrou si vynutila rozhodující supertiebreak. Ten už byl ovšem znovu v režii tenistek z Beneluxu, které povolily protivnicím pouhé čtyři body. Holanďanka Van der Hoeková s Belgičankou Wickmayerovou tak první společný zápas okořenily vítězstvím a zahrají si v Praze čtvrtfinále, ve kterém se střetnou s vítězkami duelu Rusová, Zidanšeková – Perezová, Sandersová.

2. kolo dvouhry
KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (69.) – Petra Martičová (CRO, 14.) 6:1, 7:5 
Lesja Curenková (UKR, 139.) – Ana Bogdanová (ROU, 92.) bez boje
Camila Giorgiová (ITA, 71.) – Elise Mertensová (BEL, 23.) 4:6, 2:6

1. kolo dvouhry
Tamara Zidanšeková (SLO, 72.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (54.) 6:3, 3:6, 6:0
Laura Siegemundová (GER, 65.) – Mayar Sherifová (EGY, 172.) 4:6, 6:0, 6:1

1. kolo čtyřhry 
KOLODZIEJOVÁ, MALEČKOVÁ – Van der Hoeková (NED), Wickmayerová (BEL) 1:6, 6:1, 4:10
Halepová (ROU), STRÝCOVÁ – Kuděrmetovová, Pavljučenkovová (obě RUS) 3:6, 6:3, 8:10
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Friedsamová (GER), Paarová (ROU) 6:4, 3:6, 10:4
Marozavová (BLR), Sizikovová (RUS) – Bogdanová, Tigová (obě ROU) bez boje
Rusová (NED), Zidanšeková (SLO)  Perezová, Sandersová (obě AUS) 6:3, 6:2

Author: eSports